Intervisie

Jij zorgt ervoor dat iedereen zijn verhaal kan doen en gaat daar zorgvuldig mee om – Ap

Intervisie is een methode waarmee collega’s elkaar helpen om beter te worden in hun werk. Je gebruikt letterlijk elkaars ‘visie’ om vanuit meerdere perspectieven naar een vraagstuk te kijken. Door de gelijkwaardigheid van de aanpak is het ook een hele effectieve manier om te werken aan teamontwikkeling. Zoals in onderstaand voorbeeld:

Een MT binnen een ziekenhuis wilde hun onderlinge samenwerking en communicatie verbeteren en zo meer ‘één team’ te worden. Dit MT heb ik begeleid in een intervisietraject. In elke sessie bracht een teamlid een kwestie in die er op dat moment voor hem/haar toe deed. De collega’s hielpen de inbrenger met het vinden van oplossingsrichtingen. Ik borgde het proces (via de ‘Roddelmethode’), en reikte waar nodig theoretische kadering aan. Je merkte dat de veiligheid en het onderlinge vertrouwen en hiermee de openheid steeds meer toenam. Elke sessie leidde tot mooi resultaten en tot een sterker teamgevoel. Na verloop van tijd hebben we mijn begeleiding afgebouwd en is het team zelfstandig met de intervisie verdergegaan.

Wilt u meer weten over de aanpak of zoekt u deskundige begeleiding? Mail naar marius@mpoweru.nl of bel me op 06-20432681.