Individuele Coaching

Ik ervaar bij jou echt gelijkwaardigheid en veiligheid. Je luistert goed en je gaat met mij als mens aan het werk. – Marco

Als begeleider en coach help ik leidinggevenden en professionals bij het zetten van een volgende stap in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met als doel dat zij in hun kracht staan en binnen hun professionele context de rol kunnen spelen die nodig is.

Mijn cliënten zijn veelal hoger opgeleiden op mooie leidinggevende posities in organisaties. Ze zijn succesvol in wat ze doen en hebben het ogenschijnlijk prima voor elkaar. En toch is er ook een andere kant die soms (of steeds vaker) opdoemt. Een kant waar ze mee worstelen en die ze (veel) energie kost.

Zoals bijvoorbeeld bij Peter.

Peter is begin veertig. Getrouwd, 2 kinderen en manager bij een grote organisatie. Hij werkt er nu ruim 7 jaar. Ondanks dat zijn afdeling met technisch-inhoudelijk interessante vraagstukken bezig is, bespeurt hij bij zichzelf een bepaalde onvrede. Al kan hij er niet helemaal de vinger op leggen maar hij voelt zich vermoeider de laatste tijd. Op maandagmiddag voelt het al alsof hij er een week op heeft zitten. Hij werkt keihard om alle bordjes in de lucht te houden. Toch ervaart hij steeds minder waardering en voldoening. Vorige week kreeg hij feedback van een collega over zijn directieve manier van leidinggeven. Daar schrok Peter nogal van.

Veelal herhalen we in ons leven en werk onbewust patronen uit onze geschiedenis. We hadden er ooit succes mee of we hadden destijds (als kind) gewoonweg geen andere optie. Deze patronen blijken voor situaties in het hier en nu niet altijd een adequate oplossing meer te zijn. En toch zetten we onbewust weer dezelfde stappen. We maken ons bijvoorbeeld groot om een besluit kracht bij te zetten, waar meer empathie en verbinding meer effect zouden hebben. Of we maken ons klein in contact met die ene collega of leidinggevende, waar een meer volwassen houding passender zou zijn geweest.

Ik help mijn cliënten om zich bewust te worden van deze patronen en ‘Mpower’ ze om passender alternatieven in te zetten. Waardoor ze een steviger connectie met zichzelf hebben en beter in staat zijn verbinding te maken met de mensen om hen heen. Zodat ze nog meer toegevoegde waarde hebben voor de organisatie.

In mijn werk als coach maak ik gebruik van elementen uit Transactionele Analyse, NLP en Systemisch werk. Coachingsgesprekken vinden plaats in mijn coachpraktijk in Arnhem. Ook trekken we er met regelmaat op uit voor een inspirerende wandeling.

Klik HIER voor een overzicht van wat cliënten over mij en mijn aanpak zeggen.

Herken jij elementen uit de casus van Peter bij jezelf? Of wellicht speelt er bij jou een andere situatie waarbij je onvrede ervaart? Juist deze symptomen zijn mogelijke richtingaanwijzers voor jouw volgende stap. Wil jij een stap zetten?

Mail naar marius@mpoweru.nl of bel me op 06-20432681.

BOARDWALK

Voor leiders en executives is er nu ook de mogelijkheid deel te nemen aan het BOARDWALK ontwikkelprogramma. Het programma gaat uit van de overtuiging ‘Elke topsport heeft een coach’. In een sfeer van vertrouwen en veiligheid werken we gedurende één jaar samen aan jouw leiderschap. Klik hieronder voor meer informatie over het BOARDWALK programma.