Marius van Regteren

De ‘M’ uit MpowerU staat voor Marius van Regteren. Hij richtte het bureau in 2009 op. Marius is een ‘ENFP’-type. Hij heeft Bedrijfseconomie gestudeerd en werkte daarna ruim 12 jaar bij accountants- en adviesbureaus in project- en verandermanagement. Daarnaast is Marius MMS-certified coach en heeft hij in 2017 de driejarige opleiding in Professionele Communicatie (Transactionele Analyse, NLP en Systemisch Werk) bij Phoenix Opleidingen afgerond.

Marius is in 1971 geboren in Doetinchem en is opgegroeid in Doesburg, als über-nakomer (hij en zijn broer schelen 22 jaar) in een arbeidersgezin. Alhoewel de Van Regterens normaal gesproken in de techniek werken als bijvoorbeeld loodgieter, elektricien of monteur, volgde Marius een andere route.

Na de lagere en middelbare school in Doesburg studeerde hij bedrijfseconomie aan de HEAO in Arnhem en vervolgens aan de universiteit van Tilburg. In 1996 studeerde hij daar “Met Genoegen” af als bedrijfseconoom in de studierichting Organisatie en Strategie. Zijn afstudeerscriptie ging over veranderingsprocessen: ‘Implementatie: spil en knelpunt bij organisatieverandering’.

Sinds 1997 heeft hij gewerkt voor twee van de grote internationale accountants- en adviesbureaus, ruim 6 jaar bij elk. Hij heeft in deze periode veel verander- en verbeterprojecten van nabij meegemaakt.

Ondanks dat zijn rol in een aantal projecten in die tijd ogenschijnlijk aan de hardere kant zat (structuur, methode, systemen), ontdekte Marius zijn talenten en interesses aan de zachte, mensgerichte en psychologische kant. Hij kwam erachter dat mensen in beweging brengen niet alleen een kwestie is van methodieken en plannen, maar dat de psychologische kant hiervan een belangrijk onderdeel uitmaakt. Hij is vervolgens verschillende opleidingen gaan volgen om juist deze aanvullende kennis op te doen en zich op dit terrein verder te ontwikkelen.

In 2009 is Marius met MpowerU voor zichzelf gaan werken en integreert hij bovenstaande kennis en ervaringen als begeleider, coach en sparring partner van leidinggevenden bij verandering en ontwikkeling.

Marius is getrouwd met Ildri, woonachtig in Arnhem en trotse vader van Lisa, Rosanne, Milo en Jorinde. Als vader van 4 is hij tevens oprichter en voorzitter van de Stichting voor Betrokken Vaderschap (VDRS.nl). Het is de missie van VDRS om meer ruimte te creëren voor betrokken vaderschap in Nederland.

CV Marius van Regteren

Burgelijke staat: gehuwd.

Persoonlijkheid
ENFP. Verbindend. Empatisch. Vertrouwenwekkend. Doorzetter. Stimulator. Creatief.

Achtergrond
Vanaf 1997 werkzaam als extern adviseur, verandermanager en coach. Verschillende veranderprojecten ondersteund en begeleid. Vanaf 2009 vanuit zijn eigen bureau MpowerU Advies & Coaching.

Opleidingen
2014-2017

 

2008

1997-2008

Phoenix Opleidingen – De 3-jarige opleiding in Professionele Communicatie (TA / NLP / Systemisch Werken)

MMS Worldwide Institute – Coach Training

Diverse cursussen en trainingen (o.a. op het gebied van Facilitation Skills, Gesprekstechnieken, Projectmanagement en Verandermanagement)

1996 Bedrijfseconomie, universiteit van Tilburg (afgestudeerd ‘Met Genoegen’)
1994 Bedrijfseconomie, HEAO Arnhem
Werkervaring
2009 – heden MpowerU Advies & Coaching
2004 – 2009 KPMG Advisory N.V.
1997 – 2003 PricewaterhouseCoopers, IBM Business Consulting Services
1996 – 1997 Bicom Medical

Kijk hier voor mijn profiel op LinkedIn.